Annons

Osbytränaren flyttar till Norge

Sport • Publicerad 21 mars 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Teemu Elomo lämnar tränarjobbet i Osby IK och drar västerut till Haugesund på norska vestlandet. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Teemu Elomo lämnar tränarjobbet i Osby IK och drar västerut till Haugesund på norska vestlandet. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

Den finske forwarden Teemu Elomo hade en framgångsrik karriär som aktiv. Han spelade på högsta nivå hemma i Finland med klubbarna TPS och Blues. I Sverige blev det tre säsonger med Mora i SHL.

Efter spel i länder som Danmark, Kazakstan, Slovakien och Ungern kom han säsongen 2016–17 till Olofström där han blev spelande tränare. I Blekingelaget blev det för övrigt kvalspel till ettan under det andra året. För två år sedan tog han över som tränare i Osby IK som precis ramlat ner i division 3.

Annons

Det har varit två riktigt framgångsrika år för Elomo i Göingeklubben efter att under det första året tagit laget tillbaka till tvåan. Denna säsong gick OIK efter många års försök till Alltvåan och tog sig via playoffspel till kvalserien till division 1.

– Det har varit två riktigt bra år här i Osby, säger Elomo som aldrig riktigt fick slutföra sin uppgift.

– Det blev ett tråkigt slut då säsongen fick avlysas på grund av coronaviruset. Men jag känner att jag utvecklats mycket under mina två år som tränare här i Osby. Det har varit mycket playoff och andra viktiga matcher.

Men efter två år dra nu Teemu Elomo vidare till den norska andraligan och Haugesund. En stad med 45 000 invånare som ligger mellan Stavanger och Bergen på den norska västkusten.

– Tyvärr så kan jag inte resa dit på grund av rådande omständigheter. Jag kommer att börja i klubben i början av augusti då träningen inför seriespelet startar, säger Elomo som kommer att tillbringa sommaren hemma i Finland.

Hur är klassen på ligan?

– Topplagen i serien är i klass med topplagen i division 1 i Sverige.

Blir det inte väldigt långa resor i bergiga Norge?

– De blir inte så farligt då matcher där det är långt mellan lagen avgörs med dubbelmöten fredag och lördag.

Teemu Elomo har skrivit på ett kontrakt gällande två år. I motsats till Osby kommer han bli heltidsanställd.

Annons

– Jag har jobbat lite i skolan här i Osby, säger Elomo som dock inte lämnar än.

– Nej, jag har kontrakt med OIK fram till den 30 april. Jag ska jobba med att försöka få ihop en bra Osbytrupp till nästa år. Det ser ut att de flesta av våra svenska spelare stannar. Men även några av de utländska kan bli kvar.

Elomo ska också jobba med #fyllhangaren där man hoppas att Osbysupportarna för att stötta klubben ska köpa biljetter till de matcher som aldrig blev av på grund av coronapandemin.

Han vill också passa på att tacka OIK för tiden i klubben.

– Jag vill speciellt ge ett tack till hela styrelsen med ordföranden Mikael Svensson och sportchefen Ted Holmgren i spetsen, säger Teemu Elomo som även vill ge en eloge till sin assisterande tränare Stefan Lööw.

– Han kan jag tänka mig att samarbeta med även i framtiden. Jag hoppas för övrigt att jag någon gång kommer tillbaka till Osby.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons