Polis påkörd vid fordonskontroll

Skåne En polis har blivit påkörd i samband med en fordonskontroll i Åstorps kommun på fredagskvällen.
Publicerad 21 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

En polis har blivit påkörd i samband med en fordonskontroll i Åstorps kommun på fredagskvällen.

Bilen som skulle kontrolleras körde mot polisbilen och träffade den ena dörren.

Det är okänt för mig om polismannen satt i bilen eller om han eller hon hade klivit ut ur bilen, men blir åtminstone träffad av framfarten, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen region Syd.

Det är oklart vilka brottsrubriceringar som kommer att gälla men enligt Rickard Lundqvist kan det bli tal om misstänkt drograttfylleri, grovt våld mot tjänsteman eller försök till mord samt blåljussabotage.

Larmet om påkörningen kom klockan 22.20. Polismannen som träffades är inte allvarligt skadad, men har förts till sjukhus för kontroll.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.