Spanska hotell erbjuder rum för virusfall

Publicerad 21 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Hotell på Costa del Sol i södra Spanien erbjuder hotellrum för patienter och vårdpersonal under viruskrisen. Arkivbild från Nerja.
Hotell på Costa del Sol i södra Spanien erbjuder hotellrum för patienter och vårdpersonal under viruskrisen. Arkivbild från Nerja.Foto: Annika Goldhammer/TT

Hotellföretag på spanska Solkusten ställer hotellrum till förfogande att användas under viruskrisen, rapporterar Svenska Magasinet.

Enbart hotellkedjan Meliá har enligt tidningen erbjudit cirka 3 000 hotellrum med runt 6 000 bäddar, som den regionala regeringen Junta de Andalucia och sjukvården nu kan disponera.

Enligt Andalusiens vicepresident Juan Marín kan hotellkapaciteten användas dels för patienter som behöver isoleras, dels för läkare och militärer som kallas in för att arbeta extra.

Även på andra håll i landet erbjuder hotell rum och salar för behov efter virusets framfart. Hotell som har kvar ansiktsmasker och engångshandskar uppmanas att överlämna materielen till myndigheterna.

Det officiella dödstalet steg på lördagen till 1 331, en ökning med 329 det senaste dygnet, enligt hälsodepartementet skriver tidningen El País.

Antal bekräftat smittade anges till 24 926, varav 1 612 får intensivvård. 2 125 patienter har friskskrivits.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.