Starbucks stänger – latte "inte nödvändigt"

Publicerad 21 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En Starbucks-skylt i Pittsburgh. Arkivbild.
En Starbucks-skylt i Pittsburgh. Arkivbild.Foto: Gene Puskar/AP/TT

Cafékedjan Starbucks meddelar att de flesta av kedjans caféer i USA och Kanada stängs under två veckors tid, för att förhindra spridning av covid-19. Caféerna kommer dock att erbjuda mat och dryck för avhämtning.

Undantag görs bland annat för de av företagets caféer som ligger i anslutning till sjukhus.

"Ärligt talat, latte är inte livsnödvändigt", säger ledningen i ett skriftligt uttalande i samband med beskedet.

Covid-19-smittan har spridit sig till samtliga av USA:s delstater och har hittills skördat ungefär 250 liv i landet. I ett försök att bromsa smittspridningen har gallerior, restauranger och caféer begränsat sina verksamheter.

I delstaterna Kalifornien, New York, Illinois och Connecticut råder utegångsförbud och invånarna uppmanas att hålla sig borta från andra människor i så stor utsträckning som möjligt.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.