Zetterberg får gå när Anderlecht måste spara

I spåren av coronavirusutbrottet måste den belgiska storklubben Anderlecht spara pengar.
Därför får Pär Zetterberg sparken som assisterande tränare.
"Han kommer alltid bli ihågkommen som en legendar", säger klubben i ett uttalande.
Publicerad 22 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Pär Zetterberg får lämna Anderlecht. Arkivbild.
Pär Zetterberg får lämna Anderlecht. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Det utbredda coronavirusutbrottet har fått stora konsekvenser för världsekonomin.

Fotbollen är inte undantagen.

Eftersom den belgiska ligan just nu ligger nere måste Anderlecht spara pengar – och därför tvingas den klassiska storklubben sparka Pär Zetterberg.

Den 49-årige svensken, som under den aktiva karriären spelade omkring 300 matcher för Anderlecht under två sejourer, har varit assisterande tränare i laget sedan slutet av 2018. När han tillträdde fick han inte ett tidsbestämt avtal, utan en tillsvidareanställning.

"Professionell fotboll står, precis som mycket annat, inför stora ekonomiska utmaningar på grund av corona. Viruset har stor ekonomisk påverkan på vår klubb. Därför måste vi stålsätta oss, för att kunna stå emot stora ekonomiska förluster när ligan nu är pausad. Det är anledningen till att vi måste säga upp Pär Zetterberg. Han kommer alltid bli ihågkommen som en legendar", säger klubben i ett uttalande enligt lokala medier.

Brysselklubben Anderlecht har upplevt något av en mardrömssäsong rent sportsligt och parkerar först på åttonde plats i den belgiska ligan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.