Även nästa Premier League-säsong i fara

Det är inte bara den pågående – och numera pausade – Premier League-fotbollen som påverkas av coronautbrottet.
Även nästa säsong kommer att beröras.
Det förutspår ligaföreningen EFL.
Publicerad 23 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Kan nästa Premier League-säsong inledas som planerat? Tveksamt, enligt ligaföreningen EFL. Arkivbild.
Kan nästa Premier League-säsong inledas som planerat? Tveksamt, enligt ligaföreningen EFL. Arkivbild.Foto: Dave Thompson

Enligt den engelska ligaföreningen EFL kommer nästa Premier League-säsong förmodligen inte att kunna inledas i början av augusti, som brukligt är.

– Idén om att det här är över i juni och att vi kan börja nästa säsong i augusti är ett önsketänkande, säger EFL:s ordförande Rick Parry i en intervju med BBC.

De engelska ligorna är just nu pausade på grund av coronavirusutbrottet och förhoppningen från de brittiska öarna är att de ska kunna återupptas sista april, och sedan spelas klart i juni. Det skulle kunna innebära att nästa säsong inte påverkas.

Men enligt ansedda The Telegraph väntas ligaspelet upptas först den 1 juni, och det är ett scenario som Rick Parry tror mer på. Det skulle troligen innebära att även nästkommande säsong behöver skjutas fram.

– Jag tror att vi kommer få se synergieffekter av det här i 18 månader, säger han.

Säsongen 2020–2021 är planerad att inledas den 8 augusti. Men enligt Parry går det just nu inte att garantera något specifikt datum då ligan kan kicka igång.

– Vi måste vara väldigt flexibla, säger han.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.