Electrolux slopar utdelning

Publicerad 23 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Electrolux, tillverkare av vitvaror och hushållsapparater. Arkivbild.
Electrolux, tillverkare av vitvaror och hushållsapparater. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Vitvarujätten Electrolux som påverkats markant av coronaviruset väljer nu att slopa utdelningen för räkenskapsåret 2019.

“Electrolux har en solid balansräkning men detta är en extraordinär situation och styrelsen anser att det är lämpligt att i detta läge ta en försiktig ställning för att säkerställa att bolaget fortsätter vara väl positionerat för framtiden”, säger styrelseordförande Staffan Bohman i ett pressmeddelande.

Electrolux öppnar samtidigt för att om situationen förbättras kan man överväga att kalla till en extra bolagsstämma senare under året för att besluta om en vinstutdelning.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.