Kinesiska biosalonger öppnar igen

Publicerad 23 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
De kinesiska biograferna har börjat öppna igen, men publiken avvaktar. Arkivbild.
De kinesiska biograferna har börjat öppna igen, men publiken avvaktar. Arkivbild.Foto: Fu Ting

I takt med att coronavirusets tillbakagång i Kina har nu mer än 500 tidigare stängda biosalonger öppnat igen, uppger Variety.

Det betyder dock inte att biopubliken har kommit tillbaka i någon större utsträckning. I provinserna Fujian and Guangdong såldes inte en enda biljett i fredags, enligt uppgifter från det privata biljettförsäljningsföretaget Maoyan. De nyöppnade biograferna visar i huvudsak populära kinesiska filmer i repris.

Enligt finanstidningen Caixin motsvarar de 500 salongerna mindre än fem procent av alla öppna biografer före covid-19.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.