Sjöström stödjer flyttat OS: "Hälsan främst"

Publicerad 23 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Sarah Sjöström stödjer Internationella olympiska kommitténs, IOK:s, förmodade beslut att skjuta fram sommar-OS i Tokyo på grund av det nya coronavirusets globala utbrott.

"OS i Tokyo kommer att flyttas fram till ett ännu obestämt datum. Säkerheten och hälsan måste komma främst", skriver den svenska simstjärnan och OS-guldmedaljören på sitt Instagramkonto och fortsätter:

"Förhoppningsvis kan idrottare runt om i världen snart återgå till sina normala träningsplatser. Jag sätter stor tilltro till att IOK tillsammans med WHO (Världshälsoorganisationen) tar det säkraste beslutet om när OS kan arrangeras."

Sjöström publicerade inlägget efter att den mångåriga, kanadensiska IOK-ledamoten Dick Pound berättat för flera medier att OS inte kommer att starta den 24 juli som planerat.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.