Boris Johnsons tv-tal sågs av 27 miljoner

Publicerad 24 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Boris Johnson talade till nationen på måndagen, i ett tv-inslag som lockade drygt 27 miljoner tv-tittare. Arkivbild.
Boris Johnson talade till nationen på måndagen, i ett tv-inslag som lockade drygt 27 miljoner tv-tittare. Arkivbild.Foto: AP/TT

Drygt tre miljoner såg Stefan Löfvens tv-sända tal till nationen på söndagskvällen. En hög tittarsiffra med svenska mått – men Boris Johnson slår den svenske statsministern med hästlängder,

Den brittiske premiärministerns tal till nationen på måndagen sågs av mer än 27 miljoner tv-tittare, vilket gör det till ett av de mest sedda tv-inslagen på många år, skriver BBC News. Senaste gången ett program uppnådde så höga tittarsiffror var i samband med avslutningsceremonin för OS i London 2012 – ett inslag som sågs av 24,5 miljoner tittare.

De båda statsmännen vände sig till tv-tittarna med anledning av coronaviruset. För att få perspektiv på siffrorna måste man dock komma ihåg att Storbritannien har drygt 66 miljoner invånare medan Sverige har drygt 10.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.