Bronze får prestigefyllt pris

Publicerad 24 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Lucy Bronze – bäst i världen enligt en omröstning anordnad av BBC. Arkivbild.
Lucy Bronze – bäst i världen enligt en omröstning anordnad av BBC. Arkivbild.Foto: Francisco Seco/AP/TT

Den engelska backstjärnan Lucy Bronze tilldelas BBC:s pris för världens bästa kvinnliga fotbollsspelare 2020. Bronze, som fick priset även 2018, vann bland annat Champions League med sitt Lyon i maj och var med och förde England till VM-semifinal i Frankrike samma sommar.

– Att vinna en trofé två gånger är speciellt eftersom det är så mycket svårare, säger hon till BBC.

Nederländska Arsenalanfallaren Vivianne Miedema slutade tvåa i omröstningen och amerikanskan Megan Rapinoe trea.

Utmärkelsen, som delas ut efter att fotbollssupportrar runt om i världen fått rösta på fem nominerade spelare, har delats ut i sex års tid och lockade i år fler röster än någonsin. Även Sam Kerr, Australien, och Julie Ertz, USA, var nominerade.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.