Duplantis: "Människors hälsa viktigast"

Armand Duplantis var i sitt livs form.
Då kom beskedet att OS i sommar skjuts upp.
"Det är synd, men jag förstår beslutet", säger stavhopparen.
Publicerad 24 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Armand Duplantis. Arkivbild.
Armand Duplantis. Arkivbild.Foto: Michel Spingler/AP/TT

Världsrekordhållaren Armand Duplantis säger i ett uttalande till TT att han tycker att det var rätt beslut att skjuta upp sommarens OS på grund av det världsomspännande coronavirusutbrottet.

"Jag förstår beslutet, människors hälsa och säkerhet i den här situationen är så klart viktigast", säger han.

Men med tanke på den hysteriska form 20-åringen är i – under vintern har han satt världsrekord vid två tillfällen – kan han inte låta bli att tycka att det är synd att sommarens spel inte blir av.

"Det är klart att det är tråkigt, eftersom jag känner mig i så pass bra form. Jag känner att jag hade haft stor chans att knipa guldmedaljen", säger Duplantis.

I en intervju med SVT berättar Duplantis, som den här säsongen hoppat 6,18 meter, att han inte blev överraskad över beskedet att OS flyttas fram.

– Det blev ingen stor chock, säger han.

– För några veckor sedan hade det varit en chock men de senaste veckorna har lett fram till detta så jag var ganska mentalt förberedd.

Duplantis befinner sig just nu hemma hos sina föräldrar i amerikanska Louisiana.

– Jag försöker göra vad jag kan just nu, men det är tufft. Jag försöker följa alla riktlinjer och inte vara ute bland folk, säger han.

Mikael Widerberg/TT

Ingela Ahlberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.