Förbjudet gå ut efter klockan sju i Egypten

Publicerad 24 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Ett nattligt utegångsförbud införs i Egypten. Förra veckan stoppades alla flyg till och från landet. Arkivbild från den 19 mars.
Ett nattligt utegångsförbud införs i Egypten. Förra veckan stoppades alla flyg till och från landet. Arkivbild från den 19 mars.Foto: Nariman El-Mofty/AP/TT

Egypten inför ett utegångsförbud efter att solen gått ned. Den nya restriktionen ska gälla i två veckors tid, från klockan sju på kvällen till sex på morgonen.

Personer som bryter mot reglerna kommer att kunna straffas i enlighet med de lagar som gäller under rådande undantagstillstånd, meddelar premiärminister Mostafa Madbouly. Det handlar om motsvarande några tusen kronor i böter eller fängelse.

Stängningen av landets skolor kommer att förlängas till mitten av april. Restauranger och andra verksamheter som samlar människor kommer att behöva hålla stängt i ytterligare minst två veckor. Alla landets flygplatser stängdes förra veckan och kommer också att hållas stängda en längre tid.

19 coronasmittade personer har avlidit i Egypten hittills.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.