Här ska viruskarantän övervakas genom mobilen

Publicerad 24 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Slovakiens premiärminister Igor Matovic.
Slovakiens premiärminister Igor Matovic.Foto: Michal Svitok/AP/TT

Statliga institutioner får använda information från teleoperatörer för att kontrollera att människor som sitter i karantän på grund av coronaviruset fortsatt håller sig isolerade. Det kommer Slovakiens regering att godkänna, enligt premiärminister Igor Matovic som säger att lagförslaget snabbt ska tas upp i parlamentet.

Människor som har rest hem från utlandet eller som har varit i kontakt med virussmittade har satts i karantän i landet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.