Många fall av covid-19 i Spånga och Kista

Publicerad 24 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Kista är tillsammans med Spånga de Stockholmsstadsdelar med en överrepresentation av personer som behövt sjukhusvård för covid-19. Arkivbild.
Kista är tillsammans med Spånga de Stockholmsstadsdelar med en överrepresentation av personer som behövt sjukhusvård för covid-19. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Stadsdelarna Spånga och Kista är överrepresenterade sett till andelen inlagda för sjukhusvård för covid-19 i Stockholmsregionen.

"Vi uppmanar invånare i dessa stadsdelar att vara särskilt noga med handtvätt och att nysa i armvecket samt att vid första symptom av feber, torrhosta och andnöd isolera sig i största möjliga mån", säger smittskyddsläkare Per Follin, och manar även till vårdkontakt vid behov, i ett uttalande på Region Stockholms webbplats.

Regionen meddelar inte antalet personer från Spånga och Kista som har vårdats på sjukhus för covid-19, sjukdomen som orsakas av coronaviruset.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.