Thunberg: Mycket troligt att jag haft covid-19

Publicerad 24 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Den världskända klimataktivisten tror sig ha insjuknat i covid-19. Arkivbild.
Den världskända klimataktivisten tror sig ha insjuknat i covid-19. Arkivbild.Foto: Virginia Mayo/AP/TT

Greta Thunberg har hållit sig inomhus de senaste två veckorna. Anledning är att hon har varit sjuk – troligen i covid-19, skriver klimataktivisten på Instagram.

"När jag kom hem från min resa i Centraleuropa isolerade jag mig själv i en lånad lägenhet utan min mamma och syster. För drygt 10 dagar sedan började jag känna symtom, precis samtidigt som min pappa som var med på resan", skriver Thunberg.

Thunberg har inte testats för det nya coronaviruset, men skriver att "det är väldigt sannolikt att jag haft det, givet symptomen och omständigheterna."

Hon uppmanar sina följare att följa instruktioner från experter och myndigheter, och hålla sig hemma för att sakta ned virusets spridning.

"Vi som inte tillhör en riskgrupp har ett enormt ansvar, våra handlingar kan vara skillnaden på liv och död för många andra", skriver Thunberg på Instagram.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln var citatet i rubriken felaktig.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.