Annons

Flygplatsjättar stoppar kommersiell trafik

Till följd av covid-19 stänger nu både Paris flygplats Orly och London City-flygplatsen sin kommersiella flygtrafik. Besluten sker då det rådande läget omöjliggör en normal passagerartrafik.
Publicerad 25 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En maskförsedd resenär på den nu i stort sett stängda Orlyflygplatsen. Arkivbild.
En maskförsedd resenär på den nu i stort sett stängda Orlyflygplatsen. Arkivbild.Foto: Christophe Ena/AP/TT

London City-flygplatsen ger beskedet att de ställer in alla kommersiella flyg med start på onsdagen.

Flygstoppet kommer att fortgå till i slutet av april.

Annons

Åtgärden uppges vara en konsekvens av det brittiska utegångsförbudet som förhindrar att britter lämnar sina hem och därmed omöjliggör resande.

"I det här läget när situationen, vars like vi aldrig sett, förändras snabbt, så anser vi att detta är det mest ansvariga att göra för hälsan och säkerheten hos våra anställda och passagerare", skriver flygplatsen i ett uttalande.

Orlyflygplatsen, utanför Frankrikes huvudstad Paris, kommer också med beskedet att man ställer in sina kommersiella flyg från och med den 31 mars.

Flygplatsledningen för Paris uppger att de sett en "omfattande och brutal" minskning av ankommande och avgående flygtrafik både på Orlyflygplatsen och på den närliggande flygplatsen Charles de Gaulle.

– I går hade Orly en minskning på 92 procent vad gäller passageraretrafik och minus 89 procent på Charles de Gaulle, säger Orlys flygplatschef Edward Arkwright.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons