Gåtfull ål och pussel tröstar hemmasittare

Publicerad 25 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Nätshopping av böcker ökar under coronakrisen. Arkivbild.
Nätshopping av böcker ökar under coronakrisen. Arkivbild.Foto: Marcus Ericsson/TT

Den senaste veckan har e-handelsföretaget Adlibris försäljning stigit kraftigt. Efterfrågan på främst böcker har ökat och det är sannolikt en följd av utvecklingen av det nya coronaviruset.

"Vi kan se en ökning i försäljningen i Sverige med 20 procent under de senaste två veckorna jämfört med samma period under föregående år. I Norge ökade försäljningen med 40 procent, där bland annat skolor och förskolor har stängt", uppger företaget för TT.

Barnböcker, deckare, pussel med fler än 1 000 bitar samt kokböcker efterfrågas mycket. Mest säljer "Ålevangeliet: Berättelsen om världens mest gåtfulla fisk" av Patrik Svensson samt "Baka i långpanna deluxe" av Frida Skattberg. På barnsidan säljer "Musse & Helium: Jakten på guldosten" av Camilla Brinck och "Lär dig skriva! Ord och meningar" av Jan Magnusson allra bäst.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.