Malisk oppositionsledare försvunnen

Publicerad 25 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Oppositionsledaren Soumaila Cissé under presidentvalet i fjol. Arkivbild.
Oppositionsledaren Soumaila Cissé under presidentvalet i fjol. Arkivbild.Foto: Boubacar Sada Sissoko/AP/TT

Malis oppositionsledare Soumaila Cissé har gått upp i rök.

I ett uttalande säger hans parti URD att ledaren senast sågs under ett kampanjmöte nära staden Niafunke i centrala Mali. Efter kampanjmötet skulle han och några partikollegor mötas i den närbelägna staden Koumaira. Det var när partiledaren inte dök upp och det inte gick att nå hans telefon som de började ana oråd.

Sedan 2012 har Mali plågats av en utdragen konflikt med tuaregiska separatister och islamistiska terrorister i landets norra delar. Några av de islamistiska extremistgrupperna är aktiva i den del av landet där oppositionsledaren försvann.

Soumaila Cissé har tidigare varit finansminister och har kandiderat till presidentposten tre gånger.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.