Ny Soundcloud-tjänst ska ge artister betalt

Publicerad 25 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Eric Wahlforss och Alexander Ljung grundade Soundcloud 2007. Pressbild.
Eric Wahlforss och Alexander Ljung grundade Soundcloud 2007. Pressbild.Foto: Soundcloud/AP/TT

Ljudplattformen Soundcloud lanserar ett premiumabonnemang kallat Soundcloud Go+. För första gången kan artister och podcastskapare få betalt för sina strömningar från Sverige.

Soundcloud kommer även för första gången att introducera reklam, något kunder med premiumabonnemang inte behöver ta del av. Soundcloud Go+ kostar mellan 99 och 129 kronor i månaden och ger tillgång till över 200 miljoner låtar som även går att synka i offline-läge.

Soundcloud startades 2007 av svenska Alexander Ljung och Eric Wahlforss. Numera är företaget baserat i Tyskland med huvudkontor i Berlin. Hur mycket artisterna kan få betalt när tjänsten lanserats har Soundcloud inte varit offentliga med.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.