Ridån går upp för SVT Scen

Publicerad 25 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En utvald samling konserter presenteras också på SVT Scen, däribland Seinabo Seys firade konsert på Globen. Arkivbild.
En utvald samling konserter presenteras också på SVT Scen, däribland Seinabo Seys firade konsert på Globen. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Mastodontföreställningar och kammarspel som tidigare spelats för utsålda hus ska nu visas på SVT:s nya spelplats: SVT Scen. Premiär blir det på torsdagen. Ett exempel är Selma Lagerlöfs "Bortbytingen" som spelades in på Dramaten för ett par månader sedan.

"När många av landets scener är stängda och människor håller sig hemma, vill vi påminna om den kulturscen som SVT utgör. Mot bakgrund av läget har vi utökat vår repertoar och öppnar SVT Scen med ett trettiotal föreställningar från många av landets scener och i olika genrer", säger Helena Olsson, programbeställare på SVT, i ett pressmeddelande.

Programmet kommer att fyllas på kontinuerligt med en blandning av nyinspelat, repriser och inköp från scener runt om i Skandinavien och hela världen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.