Smugglade 140 kilo narkotika – fyra åtalas

Publicerad 25 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Flera män åtalas i Göteborg, sedan polisen bland annat hittat 50 kilo amfetamin i en väska. Foto: Polisen.
Flera män åtalas i Göteborg, sedan polisen bland annat hittat 50 kilo amfetamin i en väska. Foto: Polisen.Foto: Foto: Polisen

I lastbilen fanns totalt 140 kilo narkotika – motsvarande ett gatuvärde på drygt 42 miljoner kronor. Nu åtalas fyra män vid Göteborgs tingsrätt, misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott och synnerligen grov narkotikasmuggling.

Dessutom åtalas lastbilschauffören, som hävdar att han inte visste vad han hade i lasten, för oaktsamhetsbrott, uppger polisen på sin webbplats.

Männen greps i juni förra året, i samband med en spaningsinsats mot en lätt lastbil och en följebil på väg från Nederländerna. På en bensinmack vid Bäckebol i Göteborg mötte två män upp och tog emot en väska med 50 kilo amfetamin.

Lastbilen och följebilen körde vidare mot Stockholm, men stoppades en bit utanför Göteborg. I lastbilen hittades ytterligare 90 kilo narkotika, bland annat amfetamin, ecstasy, mdma och kokain.

Huvudmannen bakom smugglingen, en man i Nederländerna, är häktad i sin frånvaro.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.