Tiotusentals britter ställer upp för sjukvården

Publicerad 25 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Anläggningen The ExCel centre i London, som den brittiska regeringen meddelat ska göras om till ett tillfälligt sjukhus med plats för 4 000 patienter.
Anläggningen The ExCel centre i London, som den brittiska regeringen meddelat ska göras om till ett tillfälligt sjukhus med plats för 4 000 patienter.Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Sjukvårdssystem runt om i världen bävar inför en allt snabbare ökning av virussmittade patienter. Men solidariteten med vårdpersonalen är stor.

I Storbritannien har över 158 000 personer anmält sig som villiga att hjälpa sjukvården i kampen mot coronaviruset – bara några timmar efter en begäran om volontärer, rapporterar tv-kanalen ITV.

Storbritannien hoppas på totalt 250 000 volontärer, ett mål som alltså ser ut att kunna nås inom kort.

Spridningen ser ut att börja ta fart ordentligt i landet. Antalet döda ökade i tisdags med 87 till totalt 422. Det var den största ökningen sedan utbrottets början.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.