Trump hyllar OS-flytt – tänker vara på plats

Publicerad 25 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Japans premiärminister Shinzo Abe och USA:s president Donald Trump i samband med ett G7-möte i Biarritz, Frankrike, i augusti. Arkivbild.
Japans premiärminister Shinzo Abe och USA:s president Donald Trump i samband med ett G7-möte i Biarritz, Frankrike, i augusti. Arkivbild.Foto: Andrew Harnik/AP/TT

USA:s president Donald Trump hyllar Internationella olympiska kommitténs (IOK) och den japanska regeringens beslut att flytta sommar-OS i Tokyo till nästa år.

"Jag gratulerar premiärminister (Shinzo) Abe och IOK till ett väldigt intelligent beslut att arrangera OS 2021 (i stället för i år)", skriver Trump på Twitter.

Den 73-årige republikanen står själv inför ett omval i november, mot en ännu ej utsedd demokratisk kandidat. Presidenten lovar trots ovissheten att vara på plats på OS, vars nya datum ännu inte är fastställda på grund av det nya coronavirusets utbrott.

"Det kommer att bli en stor framgång, jag ser fram emot att vara där!", skriver Trump.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.