Annons

Wimbledontennisen kan ställas in

Publicerad 25 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Novak Djokovic vann fjolårets Wimbledon – nu är det osäkert om det blir någon turnering i sommar. Arkivbild.
Novak Djokovic vann fjolårets Wimbledon – nu är det osäkert om det blir någon turnering i sommar. Arkivbild.Foto: Tim Ireland/AP/TT

Klassiska tennisturneringen Wimbledon kan komma att ställas in i sommar på grund av coronakrisen. Det är i alla fall ett av alternativen när turneringsledningen håller krismöte i nästa vecka.

Turneringen skulle bli den andra av tennisårets fyra grand slam-turneringar sedan Franska mästerskapen tidigare har skjutits upp från maj till september.

Annons

All England Tennis Club (AELTC) skriver i ett uttalande att både att skjuta upp turneringen och att ställa in den ingår bland alternativen.

Wimbledon ska enligt det ursprungliga turneringsschemat starta den 29 juni. Den återstående grand slam-turneringen för året, US Open, ska enligt planerna spelas 31 augusti-13 september.

Novak Djokovic, Serbien, och Sofia Kenin, USA, tog hem singeltitlarna i Australian Open, årets första grand slam-turnering som avgjordes i månadsskiftet januari-februari.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons