Wimbledontennisen kan ställas in

Publicerad 25 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Novak Djokovic vann fjolårets Wimbledon – nu är det osäkert om det blir någon turnering i sommar. Arkivbild.
Novak Djokovic vann fjolårets Wimbledon – nu är det osäkert om det blir någon turnering i sommar. Arkivbild.Foto: Tim Ireland/AP/TT

Klassiska tennisturneringen Wimbledon kan komma att ställas in i sommar på grund av coronakrisen. Det är i alla fall ett av alternativen när turneringsledningen håller krismöte i nästa vecka.

Turneringen skulle bli den andra av tennisårets fyra grand slam-turneringar sedan Franska mästerskapen tidigare har skjutits upp från maj till september.

All England Tennis Club (AELTC) skriver i ett uttalande att både att skjuta upp turneringen och att ställa in den ingår bland alternativen.

Wimbledon ska enligt det ursprungliga turneringsschemat starta den 29 juni. Den återstående grand slam-turneringen för året, US Open, ska enligt planerna spelas 31 augusti-13 september.

Novak Djokovic, Serbien, och Sofia Kenin, USA, tog hem singeltitlarna i Australian Open, årets första grand slam-turnering som avgjordes i månadsskiftet januari-februari.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.