Annons

Frölunda permitterar spelare och anställda

SHL-klubben Frölunda permitterar alla spelare och övrig tillsvidareanställd personal fram till och med den 30 april.
– Vi skulle haft en verksamhet nu. Det har vi inte, säger Peter Pettersson Kymmer, klubbens medieansvarige, till Göteborgs-Posten.
Publicerad 26 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
SHL-klubben Frölunda permitterar spelare och personal och stänger ned verksamheten till den 30 april. Arkivbild.
SHL-klubben Frölunda permitterar spelare och personal och stänger ned verksamheten till den 30 april. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Frölunda blir den tredje elitklubben i Göteborg att agera i coronaviruskrisens spår. Sedan tidigare har både Häcken och IFK Göteborg dragit åt kranen för att stoppa utflödet av pengar när inkomsterna sjunker dramatiskt.

– All tillsvidareanställd personal och alla med kontrakt är permitterade fram till den 30 april. Det gäller samma regler för alla andra som permitteras, säger Peter Pettersson Kymmer.

Annons

Nu går staten in och betalar en del av lönekostnaderna.

Enigt Pettersson Kymmer finns det en förståelse bland spelare och personal för åtgärderna.

– Ingen har sagt något om det här. Alla förstår läget. Vi får alla dra vårt strå till stacken. Det är lite mer invecklat för spelarna, men de är också permitterade. Deras löner och vad de tjänar berättar vi inga detaljer om – men de är också permitterade, säger han till GP.

Några varsel om uppsägningar läggs inte.

– Det är inte aktuellt just nu. Nu har vi fattat detta beslut – och det gäller fram till den 30 april. Vad som händer efter det vet varken du eller jag. Det är omöjligt att sia om. SHL kan också sätta en möjlig riktlinje, säger Peter Pettersson Kymmer.

Kontoret på Frölundaborg är stängt, mediechefen jobbar veckan ut – för att återkomma efter 30 april.

– Spelarna tränar hemma just nu, har individuella träningsprogram. De kommer inte tillbaka förrän efter påsk, säger Peter Pettersson Kymmer till tidningen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons