Öppnar stödlinje för coronaoroliga

Publicerad 26 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Gammal som ung som är orolig och vill prata med någon kan ringa till Röda Korsets nya stödtelefon. Arkivbild.
Gammal som ung som är orolig och vill prata med någon kan ringa till Röda Korsets nya stödtelefon. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Röda Korset öppnar en telefonlinje för de som är känner oro över coronakrisen. Dit kan den som vill ringa och prata med Röda Korset-personal och volontärer som är utbildade i krisstöd och psykologisk första hjälpen.

"Den här situationen innebär en enorm omställning i allas liv och det är helt normalt att känna oro. Vi vet att människor mår bättre av att få prata om situationen med andra och det är därför vi nu startar stödtelefonen", säger Sara Hedrenius, tematisk rådgivare för krisstöd på Röda Korset.

Syftet med telefonlinjen är inte att göra medicinska bedömningar – sådana samtal hänvisas fortsatt till 1177 – utan att bidra till lugn och trygghet. De som ringer kan även bli hänvisade till säker information om pandemin.

Telefonen kommer till en början att vara öppen mellan 12 och 16 varje vardag.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.