Annons

Pressat Airbnb vill förlänga lånelöfte

Publicerad 26 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Airbnb har gott om pengar i kassan men vill ändå ha en stor lånefacilitet. Arkivbild.
Airbnb har gott om pengar i kassan men vill ändå ha en stor lånefacilitet. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Bostadsuthyrningstjänsten Airbnb, vars intäkter nu pressas av det kraftigt minskade resandet under coronapandemin, har haft ett möte med sina banker om en förlängning av en lånefacilitet på en miljard dollar, motsvarande cirka tio miljarder kronor. Det uppger en källa som deltog i mötet för Reuters.

Faciliteten, som ännu inte har utnyttjats av Airbnb, tecknades 2016 med en rad banker och löper inte ut förrän om ett år. Det är av försiktighetsskäl som Airbnb nu vill förlänga den, enligt källan, som påpekar att bolaget har motsvarande cirka 30 miljarder kronor i kassan.

Annons

Airbnb, som har aviserat en börsnotering under 2020, ökade sina intäkter med 35 procent i fjol. Men både externa bedömare och bolaget självt har sagt att coronakrisen nu påverkar bokningarna.

Enligt ett tidigare uttalande räknar Airbnb med att de hyresvärdar som hyr ut sina bostäder genom tjänsten ska få del av det krispaket på motsvarande drygt 20 000 miljarder kronor som nu godkänts av senaten i USA.

Rättelse: I förra versionen fanns en felaktig uppgift om storleken på krispaketet i USA.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons