Annons

Han är årets kulturpristagare

Buskis och revy och teater och humor och musik - Magnus Haraldsson har roat göingarna på många olika sätt genom åren. Och nu tilldelas han kulturpriset i Östra Göinge.
Östra Göinge • Publicerad 27 mars 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Magnus Haraldsson.
Magnus Haraldsson.

- Väldigt överraskande. Jag hade ingen tanke på det kulturpriset. Men det känns så klart bra, det var en glad överraskning, säger Haraldsson om utmärkelsen.

- Det blir ju att man tittar tillbaka lite på allt man gjort, från Dennis kapell och Lustteatern till buskis och revy. Jag kan väl inte säga att det är något som ligger man extra varmt om hjärtat, allting har varit väldigt roligt.

Lyfter fram gemenskapen

Annons

Gemenskapen med alla som han har spelat ihop med och den omedelbara responsen från publiken lyfter han fram som två anledningar till att han dras till scenen.

- Gemenskapen blir speciell, den är fantastisk. Och när man står på scenen och folk skrattar, när man känner att de tycker det är roligt, det är jätteroligt. Sen blir man ju glad när det kommer fram folk i affären och säger att det var på föreställningen i helgen och tyckte den var jättebra, säger Haraldsson.

Någon risk för att han ska tröttna på att underhålla göingarna är det inte. Han har inga planer på att lämna scenen.

- Nej, det hoppas jag inte. Jag känner mig ännu mer taggad, det är lika roligt fortfarande.

Vad ska du göra med prissumman på 5 000 kronor?

- Så långt har jag inte tänkt, det vet jag inte.

FK Göingarna prisas på nytt.
FK Göingarna prisas på nytt.

Östra Göinge kommun har även utsett övriga kultur- och fritidsstipendiater och pristagare.

Idrotts- och fritidspriset går till FK Göingarna, som på ett succéaartat sätt arrangerade den gigantiska och högklassiga orienteringstävlingen Tiomila med Trollacenter i Glimåkra som tävlingscentrum.

Balassa och Ragnarsson prisas också

Årets kulturstipendium, ungdom (5 000 kronor), delas ut till 20-årige Brobybon Nils Balassa. Han spelar främst elbas och går just nu på Gospellinjen i Glimåkra. "Spelskicklig elev som visat stor talang och engagemang och alltid ställt upp på musikskolans projekt genom åren och som har siktet inställt på att studera vidare inom kulturområdet," lyder motiveringen.

Kommunens idrotts- och fritidsstipendium (5 000 kronor) går till 16-åriga simmaren Emma Ragnarsson, SS Delfin. "En målmedveten och intelligent idrottare ... under 2019 tog hon sin första mästerskapsmedalj under sommarens ungdoms-SM, på hösten förbättrade hon sig ytterligare och är i sin paradgren 200 fjäril näst bästa svenska i sin åldersgrupp," lyder motiveringen.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons