Annons

Ikoniskt övergångsställe äntligen nymålat

Publicerad 27 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Tusentals Beatlesfans samlas för att fira 50-årsjubileumet av "det där ögonblicket", komplett med ett återskapande av Beatles ikoniska albumomslag. Arkivbild.
Tusentals Beatlesfans samlas för att fira 50-årsjubileumet av "det där ögonblicket", komplett med ett återskapande av Beatles ikoniska albumomslag. Arkivbild.Foto: Dominic Lipinski/AP/TT

På grund av coronavirusets framfart har gatukontoret i London till sist haft tid att fräscha upp det övergångsställe på Abbey Road som är förevigat på omslaget på Beatles album med samma namn.

Ända sedan albumet släpptes 1969 har övergångsstället varit en populär turistattraktion, med horder av besökare som trängs för att återskapa ögonblicket då "The fab four" – John, Paul, George och Ringo – strosar över gatan.

Annons

Slitaget har därför också varit mer eller mindre konstant i över 50 års tid. Fram till nu, då ränderna återigen är skinande vita, skriver Variety.

Platsen utsågs till nationellt landmärke 2010.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons