Annons

Eddie Läck avslutar ishockeykarriären

Eddie Läck avslutar karriären.
Den 32-årige målvakten har kämpat med att komma tillbaka från en höftskada – men nu kastar han in handduken.
– Jag har gjort allt i min makt för att komma tillbaka, men det går inte, säger han i en video på Twitter.
Publicerad 30 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Eddie Läcks sista anhalt i NHL blev för New Jersey. Arkivbild.
Eddie Läcks sista anhalt i NHL blev för New Jersey. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

På senare år har matcherna blivit allt färre för Eddie Läck borta i Nordamerika. De senaste säsongerna har Norrtäljesonen gjort vad han kunnat för att hålla liv i karriären i lag som Carolina, Calgary och New Jersey – men en envis höftskada gör nu att han väljer att lägga av.

– Mina problem med höften har kommit till ett skede där jag kan leva ett normalt liv, vilket jag är väldigt tacksam för, men tyvärr så är det inte tillräckligt för att jag ska kunna spela professionell ishockey, säger han i en videohälsning på Twitter och fortsätter:

Annons

– Jag är trygg med mitt beslut för jag vet att jag har gjort allt i min makt för att komma tillbaka, men det går inte.

Eddie Läck, vars främsta merit är ett VM-guld med Sverige 2017, lyfter fram sin tvåårsperiod i Vancouver 2013–2015 som hans främsta tid som målvakt.

– Jag tror alla vet om att jag hade min bästa tid i karriären när jag spelade i Vancouver. Det var där jag kände mig som hemma och spelade min bästa hockey, säger Läck.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons