Annons

Ringer runt till äldre S-medlemmar

EU-parlamentariker Heléne Fritzon (S) kommer till Broby. Tillsammans med lokala S-politiker ska hon ringa runt till partimedlemmar i kommunen och informera om vad som händer inom partiet samt erbjuda stöd så här i coronatider.
Östra Göinge • Publicerad 30 mars 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Heléne Fritzon.
Heléne Fritzon.

Fritzon (S) är normalt mycket i Bryssel, men nu när det inte är mycket som är "normalt" har hon inga möjligheter att jobba på plats i Bryssel utan. Istället passar hon bland annat på att träffa lokala partigrupper.

Fast fysiska möten i större grupper är som bekant inte aktuellt och därför blir det i Broby en eftermiddag med många telefonsamtal för Fritzon.

Annons

- Hon kommer hit klockan 14 på onsdag och då kommer vi att ringa runt till våra partimedlemmar och framförallt till våra äldre medlemmar, berättar Anders Bengtsson (S), oppositionsråd i Östra Göinge.

Informera och erbjuda stöd

Tanken är att dels informera, dels erbjuda stöd.

- Vi har ju fått ställa in en del möten, bland annat ställde vi in årsmötet senast. Därför vill vi uppdatera våra partimedlemmar om vad som är på gång, säger Bengtsson.

- Sen handlar det också om att kolla läget lite med våra äldre medlemmar, som sitter isolerade. Höra hur de har det och se om det är något vi kan hjälpa till med, säger Bengtsson och påpekar att det kan kännas bra att få lite kontakt och känna att man inte är bortglömd om man sitter isolerad.

Runt 70 personer hoppas Bengtsson att man ska hinna ringa under onsdagseftermiddagen.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons