Annons

Även Norrköping och Mjällby permitterar

Publicerad 31 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Norrköping, här med Simon Thern till vänster, är en av klubbarna som väljer att korttidspermittera. Arkivbild.
Norrköping, här med Simon Thern till vänster, är en av klubbarna som väljer att korttidspermittera. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

IFK Norrköping och Mjällby gör som flera av sina konkurrenter i fotbollsallsvenskan. Klubbarna korttidspermitterar spelare och ledare den närmaste tiden för att försöka mildra de ekonomiska effekterna av coronakrisen.

"De senaste veckornas händelser i omvärlden har påverkat oss kraftigt och gjort att flera av våra verksamheter har minskat kraftigt i omfattning", säger Norrköpings klubbdirektör Jens Magnusson i ett uttalande.

AIK, Malmö FF och IFK Göteborg är några av klubbarna som tidigare har korttidspermitterat sina spelartrupper. Allsvenskan skulle ha startat nu till helgen, men har skjutits upp på grund av coronaviruset.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons