Annons

Dolly Parton tröstar med sagor i coronatider

Publicerad 31 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Dolly Parton ska läsa sagor för barn, i hopp om att trösta i oroliga tider i världen. Arkivbild.
Dolly Parton ska läsa sagor för barn, i hopp om att trösta i oroliga tider i världen. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Countrystjärnan Dolly Parton hoppas kunna hjälpa barn, som på grund av coronaviruspandemin har svårt att komma till ro, med en ny videoserie där hon läser godnattsagor, skriver Huffpost.

Serien med namnet "Goodnight with Dolly" ska ges ut i tio avsnitt, ett varje vecka från och med torsdag, på Imaginary Library's Youtubekanal. Dolly Parton ska i klippen läsa upp sagor för barn, såsom den i USA välkända "The little engine that could" och sin egen saga "Coat of many colors".

Annons

Parton själv kommenterar satsningen via bland annat sociala medier.

"Det här är något som jag velat göra en längre tid, men timingen kändes aldrig riktigt rätt. Men nu tycker jag det är tydligt att det är rätt tid att sprida berättelser och kärlek", skriver hon på förlagets blogg, som hon själv är tätt förknippad med.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons