Annons

Farfar hämtade fel barn på förskolan

När farfar kom till förskolan och ropade på sitt barnbarn kom en flicka glatt springande och följde med. Först när de kom hem till farmor upptäckte hon att det var fel barn.
Publicerad 31 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
När farfar kom till förskolan för att hämta sitt barnbarn kom en flicka springande och hängde med honom. När de kom hem till farmor upptäckte hon direkt att det inte var hennes barnbarn. Arkivbild.
När farfar kom till förskolan för att hämta sitt barnbarn kom en flicka springande och hängde med honom. När de kom hem till farmor upptäckte hon direkt att det inte var hennes barnbarn. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad

Uppenbarligen reagerade varken farfar eller flickan på att de inte kände varandra. På vägen hem stannade de vid en lekplats en liten stund och fortsatte sedan hem till farmor, som direkt avslöjade fadäsen och såg till att flickan kom tillbaka till förskolan, skriver Borås Tidning.

Förväxlingen berodde förmodligen på att flickan som följde med farfar har samma namn som hans barnbarn och är lika gammal.

Annons

Rektorn på förskolan berättar ångerfullt att relationen mellan farfar och flickan upplevdes som naturlig vid hämtningen.

– Hon hejade glatt, hämtade sina saker och följde med från förskolan, säger rektorn till BT.

Under tiden som flickan var med "fel" farfar hade flickans vårdnadshavare dykt upp på förskolan, men hen behövde inte vänta länge. Efter händelsen har rektorn tagit på sig ansvaret för att förväxlingen och har även pratat med de inblandade vårdnadshavarna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons