Annons

Gerhardsson mot förlängt avtal när EM flyttas

Peter Gerhardssons kontrakt går ut nästa sommar, men förbundskaptenen ser ut att få avtalet förlängt.
En naturlig följd av att både OS och fotbolls-EM flyttas fram.
Publicerad 31 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Peter Gerhardsson. Arkivbild.
Peter Gerhardsson. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

– Om man tar ett lag till slutspel så är det normalt att man som förbundskapten följer med laget dit, säger Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen.

Sommarens OS i Tokyo har skjutits upp till nästa år på grund av coronakrisen och EM, som ursprungligen skulle ha spelats då, får med all säkerhet flytta på sig till 2022. Sverige är inte kvalificerat för EM, men har inlett kvalet med tre raka segrar.

Annons

Peter Gerhardssons nuvarande kontrakt var tänkt att sträcka sig över EM 2021, men som läget är nu upphör i stället kontraktet mitt under nästa års OS.

Håkan Sjöstrand säger till Fotbollskanalen att man är jättenöjda med det jobb som Gerhardsson och assisterande förbundskapten Magnus Wikman gör. En förlängning av kontrakten lär dock dröja tills man vet exakt när den uppskjutna EM-turneringen kommer att spelas.

– Det är så mycket som är oklart just nu och nu är det många andra frågor, men när vi vet datum så är det naturligt att vi diskuterar den här frågan, säger Sjöstrand.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons