Annons

Så blir hockeyallsvenskans slutspel

Publicerad 31 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Björklöven som vann grundserien i fjol hade med nästa års upplägg blivit klart för kvartsfinal. Arkivbild.
Björklöven som vann grundserien i fjol hade med nästa års upplägg blivit klart för kvartsfinal. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Hockeyallsvenskan ser ut att göra som SHL – och spelar ett rakt slutspel från och med nästa säsong, skriver Hockeynews.

I potten: En plats i Sveriges högsta division.

Annons

– Upplägget ser väl i stort sett precis ut som SHL:s. Det är väldigt likt, säger Olof Östblom, tävlingschef på Svenska ishockeyförbundet till sajten.

Östblom redogör sedan att tio lag kommer att kunna ta sig upp till SHL, där tabellens sex främsta klubbar blir klara för kvartsfinal och lag 7–10 får inleda slutspelet med åttondelsfinal (play-in).

– Det är play-in i bäst av tre matcher. Kvartsfinal i bäst av fem matcher, semi- och final i bäst av sju matcher, säger Östblom.

– Normalt sett tar vi tävlingsbestämmelserna i maj och seriebestämmelserna i juni. Det blir mer en formalia. Man vet normalt sett innan så att man kan börja planera.

Hockeyallsvenskans vd Stephan Guiance vill dock inte kommentera upplägget förrän det är officiellt.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons