Annons

Studentikos sångtradition i Lund bryts

Publicerad 31 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Regnblöta magnolior framför universitetshuset. Lunds studentsångare sjunger in våren i Lundagård. Arkivbild från 2011.
Regnblöta magnolior framför universitetshuset. Lunds studentsångare sjunger in våren i Lundagård. Arkivbild från 2011.Foto: Johan Nilsson / TT

Den traditionsenliga studentsången från universitetstrappan i Lund på första maj ställs in. Orsaken är coronaviruset, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Traditionen, där unga och gamla studentsångare sjunger in våren på trappen intill de utslagna magnoliaträden, har pågått i runt 100 år. Sången har varit ett återkommande inslag på tv i många år, men i år blir det i stället en förinspelad konsert som sänds.

Annons

– Vi kommer att samla den aktiva kören på AF-borgens tak och sjunga där med utsikt över Domkyrkan och universitetet. Och så sjunger vi ut över hela Lundagård, säger Tomas Hagström, som är ordförande för kören, till SVT.

Alla kommer dock inte vara med, då vissa gamla medlemmar i kören tillhör riskgruppen över 70 år.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons