Annons

Förbundets vädjan: Låt klubbarna slippa hyra

Publicerad 1 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Fotbollförbundet vill att alla fotbollsföreningar ska slippa betala planhyra under 2020 för att mildra de ekonomiska krisen orsakad av coronavirusets spridning. Arkivbild.
Fotbollförbundet vill att alla fotbollsföreningar ska slippa betala planhyra under 2020 för att mildra de ekonomiska krisen orsakad av coronavirusets spridning. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Coronakrisen har drabbat svensk idrott hårt. Nu vädjar Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson i ett öppet brev till landets alla kommuner: Låt alla fotbollsföreningar slippa plan- och lokalhyra under 2020.

Föreningarna drabbas hårt när publikintäkter från matcher går förlorade och sponsoravtal med krisande företag är hotade. De senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten gör att cuper och fotbollsskolor som är pålitliga kassakor får ställas in.

Annons

"Det som dock oroar mest är att föreningar flaggar för att dessa ekonomiska konsekvenser innebär att barn- och ungdomsverksamheten måste skäras ner", skriver Nilsson i sitt brev.

Nilsson vill även att kommunerna ser över det lokala aktivitetsstödet.

Det lokala aktivitetsstödet är kopplat till hur många som deltar i en klubbs verksamhet. Därför kan inställda träningar och matcher slå hårt mot många fotbollsklubbar. Fotbollförbundet vill därför att landets kommuner fryser aktivitetsstödet på 2019 års nivå.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons