Annons

Stopp på Scanias fabriker i flera veckor till

Produktionen på Scanias fabriker i Sverige, Nederländerna och Frankrike stoppas till och med den 20 april, rapporterar Dagens Industri. Tidigare var planen att tillverkningen skulle återupptas efter påsk, vilket alltså nu inte blir av.
Publicerad 1 april 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Fortsatt stopp på Scanias fabriker. Arkivbild.
Fortsatt stopp på Scanias fabriker. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

– Runt 25–30 procent av våra leverantörer kan inte köra. Vi letar ljuspunkter, men vi har nog inte sett det värsta ännu, säger Scanias presschef Hans-Åke Danielsson till DI.

Bolaget har permitterat nästan alla sina 19 000 anställda i Sverige. För Scanias produktion i Brasilien är planen att återuppta den 13 april.

Annons

Scania är långt ifrån ensamma om att stänga fabriker. Volvo Cars förlänger nu sin stängning av fabrikerna i Belgien och USA med en vecka. Men bolaget siktar fortfarande på att sätta igång Torslandafabriken i Göteborg den 14 april.

Lastbilstillverkaren Volvo meddelade på onsdagen att nedstängningen av fabriker i Sverige, Frankrike, Belgien och USA gäller "tills vidare".

– Det är för många osäkerheter för att kunna ha ett skarpt startdatum, situationen får råda helt enkelt. Vi måste se att utvecklingen går åt rätt håll och att myndighetsbesluten lättar innan man kan börja hoppas på att komma igång igen, säger Volvos presschef Claes Eliasson till DI.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons