Annons

Uefa skjuter upp alla matcher tills vidare

Uefa skjuter upp samtliga matcher i Champions League och Europa League tills vidare.
Det samma gäller de landskamper som var inplanerade i juni.
Detta meddelade det europeiska fotbollsförbundet efter ett extrainkallat möte.
Publicerad 1 april 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Real Madrid och Manchester City är två av lagen som är kvar i kampen om Champions League-bucklan. Arkivbild.
Real Madrid och Manchester City är två av lagen som är kvar i kampen om Champions League-bucklan. Arkivbild.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Uefa har under eftermiddagen haft en videokonferens med de 55 medlemsnationerna med anledning av coronakrisens effekter på fotbollen. Från Sverige deltog generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Nu står det klart att den europeiska toppfotbollen stoppas på såväl dam- som herrsidan.

Annons

Samtliga matcher i Champions League och Europa League kommer att "tills vidare" skjutas upp.

När den europeiska toppfotbollen stoppades av coronakrisens ankomst hade herrarnas Champions League och Europa League nått åttondelen på herrsidan och kvartsfinalen på damsidan.

Finalen för herrarna var schemalagd till Istanbul den 30 maj, damernas till Wien sex dagar tidigare och kampen om pokalen i Europa League skulle ha spelats i Gdansk den 27 maj.

Även kvalet till herrarnas fotbolls-EM kommer skjutas upp. Fyra playoffmatcher skulle ha spelats 28 och 31 maj, men Uefa har nu beslutat att samtliga av dessa senareläggs till 2021.

Det står även klart att samtliga landskamper i juni inte kommer att bli av som planerat utan kommer att skjutas upp tills vidare.

För svenska damlandslaget innebär detta att EM-kvalmötena med Slovakien (4 juni) och Island (9 juni) kommer få nya speldatum.

Herrlandslaget har haft träningslandskamper inplanerade mot Finland den 4 juni och Danmark den 7 juni, men vad som händer med dessa möten är i nuläget oklart.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons