Artisten Adam Schlesinger död

Artisten och låtskrivaren Adam Schlesinger har avlidit till följd av coronaviruset. Han blev 52 år gammal.
Publicerad 2 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Adam Schlesinger dog till följd av coronaviruset.
Adam Schlesinger dog till följd av coronaviruset.Foto: Richard Shotwell

Han var med och grundade rockgruppen Fountains of Wayne 1995, där han skrev många av låtarna. Deras debutalbum innehöll bland annat sången That thing you do, som var med i filmen med samma titel som kom ut året därpå. Det nominerades både till en Golden globe och en Academy award.

Gruppen gav ut fem album från 1996 till 2011. På tredje albumet fanns låten Stacy’s mom, som nominerades till en Grammy.

Adam Schlesinger var även med i Ivy and Tinted windows. Hans sånger finns med i filmer som There’s something about Mary och Orange county.

Han gjorde soundtrack till filmen Josie and the pussycats och till Broadway musikalen Cry-baby. Han nominerades till Emmy award för låtar i Sesan street och Crazy ex-girlfriend och även för text och musik till sången Antidepressants are so not a big deal.

Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.