Grupp ska samordna insatser mot coronaviruset

Publicerad 2 april 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP).
Kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP).Foto: Ali Lorestani/TT

Regeringen ger Nationellt organ för dialog och samråd mellan regeringen och det civila samhället (NOD) i uppgift att hjälpa till med att samordna civilsamhällets insatser under coronakrisen, skriver Regeringskansliet i ett pressmeddelande.

NOD ska även ta fram veckovisa lägesrapporter om civilsamhällets behov.

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) säger i pressmeddelandet att det finns ett enormt engagemang runt om i landet.

"Jag har den senaste tiden träffat många föreningar och andra delar av det civila samhället och det är tydligt att det finns en stark vilja att bidra i den här situationen. Därför är det viktigt att vi underlättar för civilsamhället i deras arbete och engagemang", säger hon.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.