Annons

Oprah Winfrey donerar 100 miljoner

Publicerad 3 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Oprah Winfrey donerar 100 miljoner ur sin privata förmögenhet för att hjälpa de som drabbats av coronavirusets effekter. Arkivbild.
Oprah Winfrey donerar 100 miljoner ur sin privata förmögenhet för att hjälpa de som drabbats av coronavirusets effekter. Arkivbild.Foto: Brad Barket/AP/TT

Oprah Winfrey meddelar att hon donerar motsvarande 100 miljoner svenska kronor från sin privata förmögenhet till initiativ för dem som har drabbats av coronavirusets effekter. Pengarna ska bland annat gå till en nystartad organisation, America's Food Fund, som bland annat delar ut lunch till barn ur familjer som tidigare har kunnat förlita sig på gratis skolmat.

Winfrey förklarar att hennes donationer främst ska komma delstaterna där hon växte upp till del, Mississippi och Tennessee, liksom staden Milwaukee i Wisconsin.

Annons

– Jag minns fortfarande när jag växte upp med min mamma i Milwaukee, vi hade ofta slut på pengar. Ibland fick vi förlita oss på donationer för att överleva. I sådana här tider är många fler familjer utsatta, säger hon.

Oprah Winfrey har nyligen lanserat en egen samtalsserie på Apples strömningstjänst, "Oprah talks Covid-19", där hon pratar med bland andra forskare och religiösa ledare om hur man ska ta sig igenom coronakrisen.

Rättad: I en tidigare uppgavs felaktigt att Milwaukee är en delstat.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons