SVT återinför hallåorna som tv-sällskap

Publicerad 3 april 2020 • Uppdaterad 29 november 2021
Ritza Papaconstantinou dyker upp i bild på SVT igen. Arkivbild.
Ritza Papaconstantinou dyker upp i bild på SVT igen. Arkivbild.Foto: Jens L´Estrade/TT

För första gången på åtta år är SVT:s hallåor tillbaka i bild. Från och med nästa vecka turas de välbekanta profilerna Ritza Papaconstantinou och Jovan Radomir om att hålla tittarna sällskap i rutan och kommer tillfälligt att presentera programmen under dagtid i SVT1.

"Det ska bli trevligt att hålla min mamma och alla andra trogna SVT-tittare sällskap under dagarna. Jag har saknat den här rollen och tycker beslutet är klockrent", säger Jovan Radomir i ett pressmeddelande.

Ritza Papaconstantinou tycker att det känns självklart att visa tittarna att det finns sällskap i rutan.

"Vi har alla hjälpts åt för att kunna införa ett dag-hallå med kort varsel och jag är stolt över att få vara en del av det arbetet", säger Ritza Papaconstantinou i pressmeddelandet.

Under förra veckan guidade programledaren Micke Leijnegard tittarna genom dagen i SVT:s speciella satsning "Sällskap med SVT1".

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.