Färre dödsfall för andra dagen i rad i Spanien

Publicerad 4 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Vårdpersonal tar hand om en covid-19-patient på ett bibliotek som gjorts om till tillfälligt sjukhus i Barcelona, Spanien.
Vårdpersonal tar hand om en covid-19-patient på ett bibliotek som gjorts om till tillfälligt sjukhus i Barcelona, Spanien.Foto: Felipe Dana/AP/TT

809 personer i Spanien dog mellan fredag och lördag efter att ha blivit smittade av coronaviruset. Det är andra dagen i rad som antalet dödsfall minskar.

Premiärminister Pedro Sánchez meddelar att regeringen vill förlänga de rigorösa regler som införts för att begränsa smittspridningen.

– Regeringen ska återigen be om parlamentets godkännande för att en andra gång förlänga nödläget, fram till midnatt lördagen den 25 april, säger Sánchez i ett tv-framträdande.

Spanien är ett av de värst drabbade länderna i världen och hittills har över 11 700 människor dött och nästan 125 000 personer bekräftats smittade.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.