Annons

Hockeytalang utsatt för rasism

En videochatt på Twitter med hockeytalangen K'Andre Miller fick avbrytas av hans klubb New York Rangers efter rasistiska påhopp.
"Vi är otroligt bestörta över uppträdandet", skriver klubben i ett uttalande.
Publicerad 4 april 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Hockeytalangen K'Andre Miller, här till höger under junior-VM i Tjeckien, utsattes för rasism under en videochat. Arkivbild.
Hockeytalangen K'Andre Miller, här till höger under junior-VM i Tjeckien, utsattes för rasism under en videochat. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Den 20-årige backen, som spelat i de två senaste JVM-turneringarna för USA, draftades av NY Rangers 2018 och skrev treårskontrakt med klubben dagarna innan säsongen stoppades på grund av spridningen av det nya coronaviruset.

K'Andre Miller skulle natten till lördagen presenteras i en intervju på Twitter med 500 deltagande supportrar. Men chatten blev hackad av en person som skrev rasistiska påhopp och allt avbröts snabbt.

Annons

"Vi är otroligt bestörta över uppträdandet. Sånt här har ingen plats på internet, på isen eller någonstans. Vi undersöker detta", skriver NY Rangers i ett uttalande.

NHL fördömde också händelsen och skriver "att ingen är förtjänt av ett sånt här förskräckligt beteende och det kommer aldrig att tolereras i vår liga".

Tidningen NY Post skriver att FBI nyligen gick ut och varnade för personer som hackar sig in i videochattar och liknande, som nu används flitigt under coronakrisen, för att sprida pornografi, hat och hotfulla kommentarer.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons