Minst 19 döda i gängvåld i Mexikos Chihuahua

Publicerad 4 april 2020 • Uppdaterad 30 november 2021

Säkerhetsstyrkor i Mexiko hittade 18 lik på fredagskvällen i orten Madera, i delstaten Chihuahua i norra delen av landet. Kropparna hittades på en plats där skottväxling hade ägt rum, troligen mellan misstänkta gängmedlemmar.

En skottskadad person var fortfarande i livet när polis anlände, men mannen avled senare av skadorna.

Sammandrabbningen var en av de värsta hittills i år, enligt delstatens justitieminister.

Polis har inte uppgett vilka som misstänks ligga bakom våldet, men tidigare har de rivaliserande knarkkartellerna Sinaloa och Juárez slagits om makten i området.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.