Färre coviddöda i New York – börsen rusade

Publicerad 6 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Rally på Wall Street. Arkivbild.
Rally på Wall Street. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP

Samliga ledande index på de amerikanska börserna rusade över sju procent på handelsveckans första dag. Förhoppningar om att spridningen av coronaviruset håller på att dämpas väcktes sedan ny statistik presenterats från USA:s hårdast drabbade stad, New York. Antalet avlidna i covid-19 det senaste dygnet minskade där med fem procent jämfört med föregående dygn.

– Det enda marknaden bryr sig om är viruset och alla positiva nyheter på den fronten väcker investerarnas köplust, säger Dennis Dick på mäklarfirman Bright Trading.

Dow Jones industriindex klättrade 7,7 procent, Nasdaqs kompositindex ökade 7,3 procent och S&P 500 steg 7,0 procent.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.