Annons

Fokus på badet och backarna

Arbetet med lokal platsutveckling i Glimåkra rullar vidare. Fokus ligger på Trollabadet och Trollabackarna.
Glimåkra • Publicerad 6 april 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Trollabadet.
Trollabadet.

Norra Skåne har tidigare berättat om projektet lokal platsutveckling i Glimåkra.

Glimåkra är pilotort i ett projekt som ska hjälpa platser att utvecklas långsiktigt. Med Tobias Bosson vid rodret rullar projektet vidare i Glimåkra, men precis som allt annat har det påverkas av coronautbrottet. Stormötet som skulle hållas i ishallen som en uppföljning till mötet på folkhögskolan i februari får ställas in.

Annons

Projektet hade egentligen slutdatum 30 juni, men det är förlängt till 30 september.

Två platser med potential

Samtidigt som corona ställer till det en del fortsätter Tobias Bosson och hans medarbetare att ringa in lämplig utvecklingsområden. Trollacenter har länge funnits med som ett tänkbart område att lägga mycket kraft på, men nu väljer projektledningen att sätta fokus på Trollabadet och Trollabackarna.

Anledningen är att Trollacenter som plats är ganska "färdig". Att den klarar av stora evenemang står klart efter Tiomila och nu handlar det mer om att locka arrangemang till Trollacenter än om att utveckla platsen.

- Det ingår inte i detta projektet att leta fram specifika arrangemang, det måste göras av de som är intresserade av att genomföra arrangemanget. Vi kan vara med och hjälpa till med att knyta kontakter och söka bidrag, säger Bosson.

- Sen ser vi att Trollacenter skulle må bra av vissa förbättringar för att bli ännu mångsidigare. Vi lämnar över en lista med förslag till kommunen, men fördjupar oss inte mer i det just nu.

Istället satsar projektledningen på Trollabadet och Trollabackarna - två platser med stor utvecklingspotential, anser Bosson.

- Bland annat handlar det om att kunna utnyttja området även när vädret inte är på topp. Det ska till exempel gå att driva kiosk och försäljning vid Trollabadet även om det inte är strålande sol, det ska finnas mer som lockar.

"Lite hemlighetsfullt"

Exakt hur arbetet med att utveckla platserna ska gå vidare vill Bosson inte riktigt gå ut med än.

- Det är fortfarande lite hemlighetsfullt. Men det finns nog mer att berätta om en dryg månad.

Hans förhoppning är fortfarande att hela förstudien om hur valda delar av Glimåkra kan utvecklas ska kunna presenteras publikt.

När det kommer att ske är av coronaskäl dock oklart.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons